Kalibrálás nélküli pH elektródák?

HAMILTON megoldása: ipari pH elektródák, amelyeket 6-12 hónapig nem kell kalibrálni!

A HAMILTON cég új megoldásokat kínál az ipari pH mérés területén, olyan problémákra, amelyek   óriási veszteségekkel terhelik a cégeket. A pH elektródákat gyakran kell kalibrálni, ami azt jelenti, hogy az ipari folyamatot meg kell állítani a kalibrálás idejére. A pontatlan pH mérések még nagyobb károkat tudnak okozni az ipari folyamatokban. A HAMILTON pHeasy technológia megoldást kínál ezekre a problémákra, mivel ezek a pH elektródák azok, amelyek kalibrálás nélkül is képesek működni 6-12 hónapig is.

 

A  szennyező közegben működő ipari pH elektródák egyik legnagyobb problémája, az instabilitás, amit a referencia elektróda elszennyeződése okoz.

Erre a problémára kínál megoldást a HAMILTON pHeasy  technológia.

A HAMILTON mérnökei által kifejlesztett új rendszer biztosítja a pontos méréseket újrakalibrálás nélkül, és előrejelzi a mérési pontosság elvesztését.

A hosszú élettartalmú pH elektródák szíve, a stabil referencia elektróda rendszer.

A pH-mérést felhasználó számára ez idáig kötelező volt a gyakori pH elektróda kalibrálás. Ennek oka a hivatkozási potenciálok megváltoztatása a klorid veszteség miatt a referencia elektrolitban. Másik ok , a membránok elszennyeződése és eltömődése, amelyeket csak az elektródák újra kezelésével és újrakalibrálással lehetett megoldani.

A pH-méréseknél, ahol nagyon nagy pontosság szükséges, meg kell elégedni azzal, hogy a pH elektródát minden precíz mérés előtt kalibráljuk. Ha a laborban ez még meg is oldható, de ipari körülmények között – különösen az on-line pH mérések esetében , ahol párhuzamosan sok pH szenzor működik –  ez csak nagyon sok erőfeszítéssel lehetséges, ha egyáltalán kivitelezhető.

Még ha korrekt  kalibrálást el is végezték hitelesített pH puffer oldatokkal, a pH mérés mégis lehet pontatlan !

Az elektróda korától, vagy pontosabban a só-híd átmenet állapotától függően és a referencia elektrolit klorid-ion tartalmától függően, más diffúziós potenciál alakulhat ki a mérési közegben, mint a kalibráló puffer oldatban volt. Mérnöki szempontból lehetetlen teljesen kiküszöbölni ezt a hibaforrást, de a pHeasy technológiával mérhető, méghozzá a folyamat közben on-line.

Kalibrálás nélküli pH elektródák : HAMILTON pHeasyR  technológia előnyei

A pHeasyR technológia ezekből a komponensekből áll: dugulás-mentes szabad nyílású SINGLE PORE só-híd átmenet, szabadalmaztatott POLISOLVE elektrolit, rendkívül stabil potenciált biztosító referencia elektróda rendszer és CheckRef referencia ellenőrző kimenet. A REF és a CheckRef közötti potenciálkülönbséget Redox- vagy pH-bemenettel mérik, és ez feltárja a mérés pontatlanságát. Ha a mért potenciálkülönbség eléri az előre megadott határértéket ( például, 30 mV vagy 50 mV)  figyelmeztetés vagy riasztás adható ki.

  • A mérőeszköz tájékoztatást adhat az elektródok szükséges cseréjéről.
  • A Checkref biztosítja a referencia mérgek korai felismerését és monitorozását. Ez azért lehetséges, mert a Chekref a só-híd bemenet közelében van, amíg a REF sokkal távolabb.
  • A változó diffúziós potenciál folyamatosan monitorozható a pHeasyR segítségével.

 

A HAMILTON pH-üvegek kitűnő minősége, a lenyűgöző belső pufferrel együtt biztosítja az üveg membrán rész igazán hosszú távú stabilitását a  pHeasy pH elektródák számára.

 

Soha ne kalibrálja újra

Ez fantasztikusan hangzik, de a pHeasy rendszerű elektródákat csak a kezdetben kell bekalibrálni és ezután akár 6-12 hónapig stabilan működnek!

A pHeasy – el csak egy kalibráció szükséges a működés kezdetén.

  • Minden mérési oldat egy bizonyos diffúziós potenciált formál a
    A hiba, ami ebből generálódik kicsi mindaddig, amíg a referencia elektródában még mindig magas a klorid koncentráció.
  • Idővel az elektród veszít a kloridból, és a mérési hiba nő a mérés során a közegtől függően. Mondani sem kell, hogy ez a fajta hiba nem mutatható ki a puffer oldatban a puffer-összetétel miatt és nem csökkenthető a kalibrálás során. Az eredmény – pontatlan mérési eredmény.
  • Ezért van az, hogy a megöregedett pH elektródák kevésbé pontosak. A pHeasy kijelzi, monitorozza az ilyen a fajta rejtett pontatlanságokat!

Egyszerű a riasztási jel generálása a pHeasy elektródával

pHeasy Kalibrálás nélküli pH elektróda esetében nincs szükség újrakalibrálásra