Hamilton pH elektród szerepe a minőség javításában

A HAMILTON cég megoldásokat kínál az ipari pH mérések közben felmerülő problémákra. A legtöbb probléma általában a pH elektródák műszaki paramétereinek a határainál történő méréseknél merül fel. Ha, például, túl magas a hőmérséklet , vagy a nyomás az adott közegben, már nehéz megtalálni azt az elektródát, amelyik biztonságos méréseket produkál, főleg hosszú időtartam alatt. A folyamatba beépített pH elektródákat ha kalibrálni kell, és ezt bizony néha kell, mert nem lesz pontos a mérés az pedig károkhoz vezethet (!), akkor le kell állítani a folyamatot. Minden  megállás, már veszteség egy gyárban, tehát ha ritkábban akar leállni a kalibrálásra, olyan elektródára van szüksége, amelyik hosszasan megtartja a paramétereit és csak ritkán van szükség újrakalibrálásra. Na ilyenkor biztonsággal fordulhat a HAMILTON ipari pH elektródáihoz. Az alábbi anyagban bemutatunk néhány esetet, amelyekben konkrét ipari méréseket kiviteleztek HAMILTON cég pH elektródáival.

Hamilton pH elektród: Polilyte Plus pH elektród a biocid anyagok előállításnak folyamatában

A vizes biocid készítmények megbízható gyártása
Ipari szegmens:
Egyedi vegyi anyagok
Alkalmazási terület: egy készítmény pH-értékének szabályozása és beállítása
Hamilton termékek: Polylite Plus H, RetractoFit

A biocidok olyan vegyi anyagok, amelyek elpusztítják a kártevő élőlényeket (pl. penészgombákat, baktériumokat). A biocidokat széles körben használják fertőtlenítő anyagként, a vízkezeléshez, a fa megőrzéséhez, papír, festékek, műanyagok kezelésére és személyes tisztálkodáshoz. A biocid termékek tartalmaznak egy vagy több biocid hatóanyagot, és más nem aktív segéd anyagot is tartalmazhat, amelyek biztosítják a hatékonyságot és a kívánt pH-t, a végtermék viszkozitását, színét stb.
Az Acima AG, a The Dow Chemical Company leányvállalata, Svájci székhelyű  gyártó, kiváló minőségű szerves és szervetlen anyagokat és  biocid készítményeket gyárt 1960-as évektől kezdve.

 

 

Hamilton pH elektród: A Polilyte Plus H-nak köszönhető javulás.

Ipari pH elektróda Hamilton

Ha a biocid hatóanyagokat és a nem aktív segédanyagokat összekeverik azok kémiai és fizikai tulajdonságait, mint az oldhatóság és a reakcióképesség figyelembe kell tartani a reakció végeredményének hatékonysága miatt.

A vegyszerek oldhatósága nagymértékben függ a hőmérséklettől és az oldószer pH-értékétől, és ezért nagyon pontosan ellenőrizni kell.
Mindegyik készítmény saját pH-követelményeivel rendelkezik, vagyis a pH értéknek pH-t 2,0-tól 5,0-ig kell lennie , vagy 11,5-től 9,0-ig kell beállítani ± 0,1pH pontossággal.

A mérést nem a 10 m3-ben reaktorokban végezzük , hanem egy bypass-ot használunk, hogy a keverési folyamat során jól lehessen leolvasni a pH értéket.
A Polilyte Plus H szenzorok a RetractoFit házba vannak beépítve , hogy egyszerűbb legyen őket tisztítani vagy cserélni  a folyamat megzavarása nélkül. A   RetractoFit  házakat azért választották ki, mert könnyen használhatóak és elég erősek a kemény környezetben.

 

Néhány évvel ezelőtt újonnan bevezetett uj összetétel szükségessé tette olyan pH-érzékelők beszerzését,  amelyek hosszú távon is stabil pH mérést biztosítanak és nem szennyeződik el a referencia elektróda belső oldata.  Így a Polilyte Plus H – t választották.

Azóta  több mint 3 évig az érzékelők stabil és pontos méréseket mutatnak, és még mindig működnek.
Az üzemeltetők bátran tudnak támaszkodni  a Polilyte Plus  által mért pH-értékekre még akkor is, ha szerves oldószerek vannak jelen a készítményben.

A Single Pore technológia és a polimer elektrolit lehetővé tette a szükséges karbantartás csökkentését a minimális szintre és a gyártási folyamat megbízhatósága nőtt.