Vezeték nélküli ipari pH mérés HAMILTON ARC rendszerrel

Az ipari pH mérések kivitelezése mérnöki problémákat is produkálnak. Ha például a folyamat különböző fázisait  kell ellenőrizni párhuzamosan, akkor több pH szondát kell beépíteni a rendszerbe, gondot okoz az elektródák kábelezése a távvezérlőkhöz. Ilyen esetekben óriási segítség a vezeték nélküli pH elektródák alkalmazása, amelyek Bluetooth rendszeren keresztül küldik az adatokat a központi adatfeldolgozóhoz. A HAMILTON Arc rendszer hatékony segítséget biztosít az adatok feldolgozásában és továbbításában az intelligens pH szenzoroktól  a központi irányító rendszerbe.

HAMILTON vezeték nélküli ipari pH mérő rendszer

A Hamilton Arc forradalmasítja az érzékelők integrációját, újragondolva a kommunikációt az érzékelők és a végfelhasználók között és a folyamatvezérlő rendszerek ( Process Controll Systems) között ( PCS). A hagyományos távadók funkcionalitását felváltotta egy mikroprocesszor az érzékelők fején. Az ARC szenzorok közvetlenül kommunikálnak a PCS -el 4-20mA szabványos és digitális jelekkel.

Az integrált mikro-adapterrel az Arc szenzorok teljesen kompenzált, konvertált digitális és 4-20mA jelet továbbítanak közvetlenül a folyamatvezérlő rendszerhez.

 

Minden technológiai ciklus előtt és után kalibrálni kell az érzékelőket. Ez azt jelenti, hogy évi kb. 50 kalibrálást el kell végezni és megfelelő dokumentumokat kitölteni, tárolni feldolgozni. Ez növeli a hibalehetőségeket, a dokumentumok elvesztését. A HAMILTON ARC Mobil rendszer összegyűjti az összes adatot, tárolja és továbbítja azokat egy adatbázisnak, és elérhetővé teszi őket a jelentések összeállításánál, elemzések, mint például a szenzorok élettartamának az értékelése, készítésénél. Mindez segít a hibák feltárásánál, gyors megoldások kidolgozásánál, ami csökkenti a veszteségeket a leállások miatt. Az ARC vezeték nélküli rendszer folyamatosan informálja a felhasználót a szenzor állapotáról, a tisztítás vagy/és a kalibráció szükségességéről.

 

Vezeték nélküli ipari pH mérés előnyei.

Vezeték nélküli ipari pH mérés megváltoztatja az ipari pH mérési folyamatok kivitelezésének szintjét. A vezeték nélküli pH mérés nem csak a mérés folyamatának a megkönnyítéséről szól, de egyszerűbbé teszi a pH szenzor kalibrálását ( vezetékek nélkül egyszerűbb kiszerelni és visszaszerelni), egyszerűbb a mérések adatrögzítése, folyamatos felügyelete, hosszútávú tervezése.

Ha további információra lenne szüksége a megfelelő HAMILTON elektródák és szenzorok beszerzéséhez, bátran keressen minket.