pH monitorok és ipari pH mérő rendszerek

A pH monitorok és ipari pH mérő rendszerek kiválasztásánál javasoljuk figyelembe venni az alábbi hasznos információkat és konzultálni szaktanácsadóinkkal a rendszer vásárlása előtt. Mi segítünk kiválasztani önnek a pH monitorok és ipari pH mérő rendszerek sokasága közül az optimális megoldást.

Az ipari pH monitorokat és megfigyelő rendszereket egyre szélesebb körben alkalmazzák : szennyvizek pH ellenőrzésére, a semlegesítési folyamatok irányítására, pH határértékek beállítására, ipari , technológiai folyamatok kontrollálására ( galván-üzemekben, elektrokémiai és kémiai folyamatok monitorozására, vegyi anyagok előállításánál ),  medencék, természetes vizek pH értékének a mérésére, tápoldatok megfelelő pH értékének a beállításának irányítására (http://www.gazdauzlet.hu/spl/527311/pH-Vezetokepesseg-szabalyozok ).

Különböző tudású pH monitorok és ipari pH mérő rendszerekre  van igény (http://labornite.hu/termekkategoria/phmero/iparimegfigyelorendszer/ ). Minden ipari pH mérési feladat, konkrét elvárásokat támaszt : pH mérés határai, pH mérés pontossága, hőmérséklet mérés és hőmérséklet kompenzálásának a szükségessége, hőmérsékleti határok, nyomás határok, a megmért  pH érték további feldolgozása, az eredmény továbbítása az irányító és vezérlő rendszer felé, helybeli határérték kapcsolók vezérlése, stb. A fentieknek megfelelően, különböző tudású és felépítésű pH szenzorokat kell az adott feladathoz kiválasztani.  Lehet, hogy érdemesebb valamivel drágább rendszert választani, ha ez a rendszer biztonságosabb, stabilabb mérési eredményeket produkál, ha hosszabban működik kalibrálás nélkül, ha a szenzor élettartalma hosszabb, mint egy olcsóbb pH elektródáé.